Nationale voorleesdagen in de bibliotheek De tweede verdieping

Vanaf 26 januari t/m 5 februari 2022 vinden de nationale voorleesdagen weer plaats. De aftrap in bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein is op woensdagochtend 26 januari om 10.00 uur met een heerlijk voorleesontbijt. Alle deelnemers zullen lekker gaan smullen en daarna een heleboel monsters vangen met het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster.’ Dit is het prentenboek van het jaar 2022 van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het wordt echt heel griezelig en spannend. Mis deze activiteit niet en geef je op via de website van de bibliotheek.

Over ‘Maar eerst ving ik een monster’
Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is, met geweldige illustraties van Kees de Boer. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Wil je zelf een monster vangen tijdens de nationale voorleesdagen? Je kunt ze vinden op de jeugdafdeling in de bibliotheek. Vraag aan één van de medewerkers om de speurtochtopdracht en ontvang een leuke prijs.

Ontdek de boeken van de prentenboeken top 10 tijdens de voorleesfeestjes. Kruip lekker op schoot en luister naar de mooie verhalen. Na het voorlezen doen we nog een leuke opdracht.

Overige activiteiten
Donderdag 27 januari wordt er voorgelezen uit De ridder zonder billen én Duizend-en-een paarse djelebba’s, van 15.30-16.00 uur (opgeven is niet nodig).
Donderdag 3 februari wordt er voorgelezen uit Heertje en meneertje én Het eiland van olifant van 15.30-16.00 uur (opgeven is niet nodig).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk