Katern

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen zijn het jaarlijks voorleesfeest voor baby’s, peuters, kleuters én hun ouders. Dit jaar besteden bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven van 27 januari t/m 6 februari weer extra veel aandacht aan hoe leuk voorlezen is.

Ook in bibliotheek De tweede verdieping zijn er voorleesactiviteiten voor Nieuwegeinse gezinnen. Op 29 januari houdt de bibliotheek een koffieochtend voor ouders: Samen de taal beleven (9.30 – 11.00, gratis). Moeders en vaders kunnen die ochtend kennismaken met de bibliotheek. Ook krijgen ze tips hoe ze de taalontwikkeling van hun kind kunnen aanmoedigen. Kinderen mogen meekomen: een voorlezer van de bibliotheek zorgt ervoor dat de peuters en kleuters zich vermaken.

Op 6 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur strijden Nieuwegeinse mannen om de titel van ‘Beste voorlezer van Nieuwegein.’ Op de winnaar wacht naast een mooi boekenpakket ook een carrière bij VoorleesTV, het kanaal van de bibliotheek met voorleesfilmpjes. Natuurlijk zijn voorleesaudities mét publiek leuker dan zonder. Daarom is iedereen welkom om (een gedeelte van de middag) te komen luisteren naar de voorlezers. Ook voorlezende mannen worden nog gezocht. Aanmelden kan via actie@detweedeverdieping.nu.

Kinderen t/m 5 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van bibliotheek De tweede verdieping, krijgen een vingerpoppetje cadeau. Ouders kunnen de gratis Voorleesgids met voorleestips, -boeken en –apps in de centrale bibliotheek in het Stadshuis ophalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk