Nationale Voorleesdagen

Van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari vindt De Nationale Voorleesdagen 2006 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op dinsdag 31 januari. Ik zal ook dit jaar voorlezen aan dreumesjes van 2 tot 4 jaar. Dit jaar zal ik op kinderdagverblijf Twinkel te gast zijn. De kinderen zijn dan in pyjama en eten samen een ontbijt. De dreumesjes lees ik voor uit ‘dat ben jij Kiki!, het prentenboek van het jaar 2006. Het wordt vast een groot feest.
Carla G.J.Breuer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen van dinsdag 18 januari tot en met zaterdag 29 januari is de jaarlijkse campagne gericht op het voorlezen aan jonge kinderen. De Bibliotheek Nieuwegein organiseert in deze periode een aantal voorlees-estafettes en introduceert de Voorleeskoffer.

Tijdens de voorlees-estafettes worden er op woensdagmiddag 19 januari om 14.00, 15.00 en 16.00 uur verhalen voorgelezen voor kinderen van 3 –6 jaar. Filiaal Zuid en de Centrale nodigen hiervoor alle kinderen, vaders, moeders. opa’s of oma’s uit. Daarnaast is er in de Centrale op zaterdag 22 januari om 11.30, 12.30 en om 13.30 uur nog een extra ronde voorleesestafettes.

Voor alle ouders en verzorgers die willen voorlezen aan kinderen tot 6 jaar introduceert de Bibliotheek Nieuwegein de Voorleeskoffer. Deze koffertjes bestaan onder andere uit:

Zes geselecteerde jeugdboeken voor peuters of kleuters (er is ook een koffer met een combinatie voorleesboeken peuters en kleuters).

Brochures, folders en een keuzelijst over voorlezen en informatie over taalontwikkeling van kinderen gericht op de voorlezer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk