Katern

Nationale shorttracktoppers strijden in Utrecht

Nederlands Kampioenen Liesbeth Mau Asam en Cees Juffermans zullen zondag 23 januari in Utrecht deelnemen aan de Nationale Competitie Shorttracken. Ook de Nieuwegeinse Annita van Doorn, die onlangs een primeur had met de eerste Nederlandse zege op een wereldbekerwedstrijd, zal aan de start verschijnen.

De Nieuwegeinse zal op haar thuisbaan haar leidende positie in het klassement moeten verdedigen. De wedstrijd begint om 9.30 uur op de Vechtsebanen in Utrecht. De toegang is gratis.

’s Morgens wordt gestart met de vierde wedstrijd in de Nationale Competitie. Alle Nederlandse toppers zullen aanwezig zijn bij deze belangrijke wedstrijd, die geldt als plaatsings voor de Nederlandse Kampioenschappen eind februari in Zoetermeer. De kortste afstand (500 meter) wordt verreden en dat betekent dat er veel shorttrackspektakel te verwachten is. De wedstrijd zal worden afgesloten met de aflossing. Tijdens een aflossingswedstrijd rijden er 4 teams tegelijk in de wedstrijdbaan.

’s Middags staat de vierde wedstrijd in de Regio West Competitie op het programma. Aan deze wedstrijd zullen ca. 80-90 pupillen (tot en met 12 jaar) en junioren deelnemen. De organiserende club, Schaats Vereniging Utrecht (SVU), zal met zo’n 25 shorttrackers deelnemen. De Shorttrackers(sters) van SVU maken zeker nog kans op prijzen. Bij de meisjes pupillen 1 (11- en 12-jarigen) gaat de Nieuwegeinse Liduina Verbeek aan de leiding, zij schreef de drie voorafgaande wedstrijden op haar naam.

Het belooft een mooie dag te worden met spannende ritten. Voor ouders en kinderen is het een schitterende gelegenheid kennis te maken met de spectaculaire wereld van het shorttracken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk