Katern

Nationale Buitenspeeldag voor kinderen

Woensdag 12 juni 2013 is het weer Nationale Buitenspeeldag. Speciaal voor de kinderen uit Nieuwegein organiseren de Combinatiefunctionarissen een groot buitenspeelfeest met allemaal sport- en spelactiviteiten. Hiermee worden kinderen en jongeren gestimuleerd om naar buiten te gaan. Dit is niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen!

Overal in Nederland worden kinderen deze dag opgeroepen om mee te doen aan de Buitenspeeldag. Dit initiatief is gestart om kinderen meer buiten te laten spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. “We moeten de kinderen laten zien hoeveel plezier ze kunnen hebben door lekker buiten te spelen. De Nationale Buitenspeeldag is een mooi evenement om onze activiteiten extra te belichten en onze maatschappelijke betrokkenheid binnen Nieuwegein te tonen”, aldus een van de Combinatiefunctionarissen.

De Nationale Buitenspeeldag in Nieuwegein wordt gehouden op het schoolplein van basisschool UniQ en basisschool De Schouw. Van 11.45 uur tot 13.00 uur kunnen groep 1 en 2 buiten komen spelen en van 13.00 uur tot 15.00 uur is het de beurt aan groep 3 tot en met 8. Voor de activiteiten hoeven de kinderen zich niet in te schrijven. Alle kinderen uit Nieuwegein zijn welkom en deelname is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren