Katern

Nationaal Theaterweekend feestelijk geopend in DE KOM

Vrijdagavond heeft wethouder John van Engelen het Nationaal Theaterweekend feestelijk geopend in Nieuwegein. Dit deed hij door zich een weg te knippen door een takkenbos in een speciaal voor DE KOM gemaakte installatie ‘In het bos’ van Judith Nab.

De wethouder baant zich een weg ‘In het bos’

Aansluitend begeleidde Judith Nab hem naar de installatie en duurde het een zestal minuten vooraleer John, diep onder de indruk, de trap weer afdaalde. Daarmee was het Nationaal Theaterweekend 2019 officieel geopend. Na de opening bezocht burgemeester Frans Backhuijs de installatie, waarna de genodigden zich een voor een lieten verrassen.

De installatie bestaat uit een wachtruimte in een bos en een kamer. In de kamer verblijft de bezoeker (1 persoon per keer) een zestal minuten. Dit bijzondere project is de komende maanden te zien op de derde verdieping van DE KOM. U kunt u In het bos nog tot mei bezoeken.

Judith over haar werk: ‘Met dit speciaal voor Theater De Kom gemaakte project borduurt Judith Nab verder op het principe van het eerdere project Nightshot waarbij je 6 minuten alleen in een ruimte bent. VR maar dan zonder videobril!’

Judith Nab en DE KOM werkten al meerdere malen met veel plezier samen. Zo bouwde haar team de grootschalige installatie ‘Mijn huis de rest van de wereld en daarbuiten’ op in de kleine zaal. Een installatie voor volwassenen en kinderen waarvoor ze internationaal vele lovende recensies ontving.

Ook parkeerde zij haar bus met het project ‘De Grote Reis’ voor de deur, die ook in het weekend van 25 t/m 27 januari weer bij DE KOM zal staan. In juni 2018 ontving Judith Nab de driejaarlijkse Adriaan Roland Holst prijs voor Kunst voor haar oeuvre.

Wethouder John van Engelen toost op het Nationaal Theaterweekend

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren