Nachtelijke werkzaamheden langs trambaan

Langs het tracé van de trambaan ter hoogte van de AC Verhoefweg vanaf de Richterslaan tot aan de Sweelincklaan worden in de nacht van 30 juni op 1 juli en in de nacht van 1 juli op 2 juli 35 bomen gekapt. De bomen worden in opdracht van de gemeente verwijderd omdat ze vanwege ziekte (zoals plakoksels) gevaar opleveren voor het tramverkeer. Er kunnen dode takken op de rails of tram vallen. Ook belemmeren de overhangende takken de tramleidingen.

De werkzaamheden worden in de nacht van 30 juni op 1 juli en in de nacht van 1 op 2 juli uitgevoerd tussen 01.00 uur en 05.00 uur ‘s morgens. De werkzaamheden kunnen alleen op dit tijdstip worden uitgevoerd omdat er dan geen trams rijden en de stroom tijdelijk van het tracé kan worden gehaald.

De werkzaamheden bestaan uit het omzagen van de 35 bomen. Daarbij worden de eerste zeventien bomen weggehaald langs het tramtracé beginnend vanaf de Richterslaan. De tweede nacht worden de overige zeventien bomen weggehaald tot aan de Sweelincklaan. Eén rijbaan van de AC Verhoefweg wordt afgesloten tijdens de werkzaamheden. Dat is met borden en afzettingen zichtbaar. De bomen komen niet terug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk