Nachtelijke werkzaamheden aan trambaan

Regiotram Utrecht voert vanaf zondag 12 december nachtwerk uit aan de trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Dit zijn afrondende werkzaamheden die in opdracht van het trambedrijf van de provincie worden opgepakt door BAM om de puntjes op de i te zetten van de vernieuwing van de regionale tramlijn.

Foto: Regiotram Utrecht

In 2020 is de regionale tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein vernieuwd. Alle haltes zijn verlengd en verlaagd om aan te sluiten op de nieuwe trams. Bovendien is de trambaan vernieuwd in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. De trams rijden sinds een jaar op de vernieuwde lijn. Binnenkort werkt de aannemer aan een aantal restpunten.

Nachtwerk aan bovenleiding
In de nacht van zondag 12 december wordt een hoogwerker in het spoor gezet om afrondende werkzaamheden uit te voeren aan de bovenleiding tussen het park Oudegein en de eindhalte Nieuwegein-Zuid. In de nacht daarop van maandag 13 december wordt gewerkt aan de bovenleiding van de trambaan bij de Zuidstedeweg in Nieuwegein. In deze nacht wordt ook grondwerk uitgevoerd bij de overweg Harpij in de wijk Doorslag en plaatst de aannemer een snelheidsbord bij de halte Stadscentrum Nieuwegein.

In de nachten van 15 en 16 december wordt eveneens gewerkt aan de bovenleiding in de wijk Doorslag tussen de Roerdomplaan en de rijksweg A2. In de nacht van 17 december zijn er werkzaamheden aan de bovenleiding in IJsselstein-Zuid tussen de Baronieweg en de eindhalte aan de Praagsingel.

In de nacht van 18 december wordt dit werk aan de bovenleiding afgesloten in de gemeente Utrecht. Daar wordt aan de bovenleiding gewerkt bij de haltes Vasco da Gamalaan en Graadt van Roggenweg.

Hinder
Hoewel de hinder zo beperkt mogelijk wordt houden, kan het geluid van de hoogwerker die ’s nachts over de trambaan rijdt tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk