Katern

Nacht van de Nacht in Wickenburgh

Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober wordt er in heel Nederland aandacht gevraagd voor Lichtvervuiling. Het is moeilijk om nog plekken te vinden waar het nog echt donker is. Lichtvervuiling vormt net zo goed als lawaai en stank een aanslag op het milieu. Het IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o, Landgoed Wickenburgh en de Milieu Werkgroep Houten hebben daarom op deze avond een speciaal programma samengesteld om de waarde van het duister te ervaren. Deze avond zal worden gehouden op Landgoed Wickenburgh aan de Wickenburgseweg 15/17 in ’t Goy van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Philip Verlinde zal een lezing houden over hemellichamen die zichtbaar zijn, sterren, planeten en nevels passeren. Hij gaat ook in op lichthinder en lichtvervuiling. Bastiaan Smit vertelt boeiende mythologische sterrenverhalen, o.a. over Perseus en Andromeda.

Onder begeleiding van IVN gidsen kan een wandeling gemaakt worden over het landgoed en het donker ervaren. Misschien komen we nog wel een nachtdier tegen of kunnen we een mooie sterrenhemel zien. Daarnaast zullen Landheer Otto Wttewaal en kunstenares JoCa ook stilstaan bij de Nacht van de Nacht. Kortom een uitgebreid programma, dat u niet mag missen. Tussendoor kunt u voor eigen rekening een kopje koffie of een glaasje wijn nemen. Het programma is ook geschikt voor kinderen.

U kunt zich aanmelden door voor 16 oktober 2,50 euro over te maken op rekening NL 22 INGB 0005 2611 95 t.n.v. Penningmeester Milieu Werkgroep Houten, onder vermelding van Nacht van de Nacht. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers, als u geld overmaakt nadat dit aantal bereikt is, wordt het geld teruggestort op uw rekening.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk