Naast de ‘Foto van de Week’ nóg een bijzondere foto

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week een foto van Clarion Wegerif. U kent haar wel van de ‘Fietsfoto van de week’ of misschien wel van de Fietsersbond Nieuwegein.

Een ‘momentje’ voor een lijnbus van Ubus die niet verder wilde op de Utrechtsestraatweg. ‘Modern’ kwam met een joekel van een takelwagen om de bus weer thuis te brengen.

Clarion Wegerif stuurde de redactie deze foto maar vergat te vermelden wat er nou, buiten het takelen van de bus, aan de hand was. Want, waarom staat de bus ‘aan de overkant van de weg’? Of werd de bus gesleept (dan staat het konvooi op de juiste weghelft) en heeft nu ook de takelwagen het begeven?

Soms roept een foto meer vragen op dan dat er duidelijkheid wordt gegeven. Tóch een plaatsing waard!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk