Na twee jaar weer een concert tijdens de dodenherdenking in de Barbarakerk

Na twee jaren waarin het geven van concerten tijdens de dodenherdenking niet mogelijk was, geeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS), op 3 en 4 mei een concert in de Barbarakerk in Vreeswijk. Dit om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en ook om oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken. ‘Het raakt ons diep op dit moment. Vrede is zo belangrijk nu er een oorlog is in Europa’ aldus het bestuur van het NAS.

Tijdens de dodenherdenking dit jaar wordt de koorsymfonie van Patrick Hawes uitgevoerd. Deze koorsymfonie van de Britse componist Patrick Hawes is geschreven in 2018 ter herdenking aan de Eerste Wereldoorlog. De première vond plaats in de Royal Albert Hall in Londen. De symfonie voor koor, orkest en solisten bestaat uit vier delen, waarbij elk deel een oorlogsjaar uitbeeldt:

  • Praeludium (1914-1915)
  • March (1915-1916)
  • Elegy (1916-1917) en
  • Finale (1917-1918).

In het werk zijn verschillende gedichten en (fragmenten van) bekende liederen verwerkt.

Evenals andere jaren is er ook een voorprogramma. Solisten zijn Esther Putter (sopraan), Thomas de Bruijn (tenor) en Michiel Vrehen (klarinet). Het geheel staat onder leiding van de Nieuwegeinse dirigent Hans de Munnik.

Het concert vindt op dinsdag 3 en woensdag 4 mei aanstaande plaats in de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan 1 in Vreeswijk. Op dinsdag 3 mei begint het concert om 20.00 uur en op woensdag 4 mei om 19.45 uur. De kerk is beide dagen open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. (Wel zou de organisatie een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs stellen).

Op 4 mei zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld.


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk