Na tien jaar voorzitterschap neemt Cora Coster afscheid

Tijdens de algemene ledenvergadering op 3 oktober jl. heeft Cora Coster afscheid genomen van de afdeling van GroenLinks in Nieuwegein. Haar inzet als bestuursvoorzitter van GroenLinks werd enorm gewaardeerd door de leden van de partij, zo bleek uit de speeches tijdens de vergadering van dinsdag 3 oktober jl.

GroenLinks

Ruim tien jaar heeft Cora (op bovenstaande foto links) met veel plezier en enthousiasme als bestuursvoorzitter van GroenLinks Nieuwegein de vergaderingen in goede banen geleid. Hoewel het al bekend was, nam Cora tijdens de ledenvergadering officieel afscheid en gaf ze de voorzittershamer symbolisch door aan de nieuwe voorzitter Boukje Cuelenaere.

“In die tien jaar tijd is er veel gebeurd”, zegt Cora, “toen ik begon was onze partij op sterven na dood en zie eens waar we nu staan!” Ook waren er woorden van dank van fractievoorzitter Alma Feenstra: “heel veel dank voor je trouwe inzet al die jaren!” Ook wethouder Marieke Schouten sprak Cora toe: “Neem al die leuke en mooie herinneringen mee, ik kijk met veel plezier terug op de gezellige bestuursvergaderingen in mijn tijd als fractievoorzitter.” Karin Masereeuw vulde de beide sprekers aan: “Bedankt voor de fijne tijd en jouw luisterend oor.”

Cora en haar partner verlaten Nieuwegein en verhuizen naar de regio Nijmegen. Tijdens dezelfde vergadering stemden de aanwezigen unaniem in met de benoeming van Boukje tot nieuwe voorzitter. Boukje is sinds haar verhuizing uit Rotterdam naar Nieuwegein actief voor GroenLinks en is sinds 2022 penningmeester van de afdeling. Als voorzitter zal ze “zich inzetten voor de zichtbaarheid van GroenLinks in Nieuwegein en de contacten met de collega’s van de PvdA versterken” sprak ze de aanwezigen toe bij haar benoeming. Ook dit kon rekenen op een warm applaus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk