Katern

Mysterie-koken in de bibliotheek

De Nieuwegeinse kok Cees van Suylekom zal vrijdag 11 mei aanstaande koken met kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Van Suylekom die zelf een kookstudio heeft in Nieuwegein zal dat gaan doen in de bibliotheek van Nieuwegein van 15.00 uur tot 19.00 uur. Wat de kinderen gaan koken blijft nog even geheim.

De kookworkshop is een uniek samenwerkingsproject met de Nieuwegeinse middenstand. Gemma Wiegant van de bibliotheek: ‘Zonder bijdrage van de Nieuwegeinse samenleving heeft de bibliotheek geen meerwaarde.’ Niet alleen van Suylekom steunt het initiatief. Ook Dennis Steenhuis van relatiegeschenkenbedrijf Artglas Int., Christ van Loon van de Plusmarkt en Kees Bont van de Volendammer steunen het project en leveren allerlei producten voor de kookworkshop.

Aan het begin van de kookworkshop kiezen de jonge koks in teamverband een ‘mysteriebox,’ een doos waarin zich een recept en ingredienten bevinden. Pas na het openen van de boxen wordt duidelijk wat het menu van die avond gaat worden.

In de middag voor de workshop is er een presentatie van kinderkookboeken. Wil je meedoen? Opgeven kan bij de biliotheek: 030 – 60 458 34. Een kaartje kost 7,50 euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk