Muziek en vrijdansen als sociale ontmoetingsavond voor jong en oud in Nieuwegein

In het kader van het sociaal verbinden van de inwoners van Nieuwegein zijn er door de Gemeente en door particulieren verschillende activiteiten opgestart. Variërend van naai- en breiclubjes, kaartclubs, gespreksgroepen, enz. De ene activiteit meer succesvol dan de andere.

‘Een activiteit die in Nieuwegein verbazend weinig aandacht heeft gekregen in de afgelopen jaren is die van het ‘vrijdansen.’ Hierbij wordt geprobeerd d.m.v. muziek en dans, een hapje en een drankje, de mensen sociaal te verbinden. Maar het gaat vooral om de ‘gezelligheid’ en als een dansje daar een steentje bijdraagt, is dat mooi meegenomen!’ Zo laat Roy Roger onze redactie weten die dit evenement een nieuw leven wil inblazen.

In samenwerking met de organisatie MOvactor Nieuwegein worden er nu sedert november 2022, twee keer per maand een ‘ontmoetingsavond met vrijdansen’ georganiseerd. Voorheen gebeurde dat in het ontmoetingscentrum Buurtplein Batau in Nieuwegein. Deze avonden zijn non-profit en bedoeld voor jong en oud. De entreekosten zijn heel laagdrempelig. Slechts € 2,50 per persoon en deze worden besteed om de exploitatiekosten te de dekken.

‘Inmiddels zijn de ontmoetingsavonden een zodanig groot succes gebleken, dat MOvactor ons een grotere ruimte in het gezondheidscentrum “De Componist” aan de Diepenbrocklaan 1-1 in Nieuwegein heeft toegewezen. Hierbij is iedereen welkom. Jong en oud, of je kunt dansen of niet, of je van stijl houdt of liever gaat linedansen. Of als je alleen voor de gezelligheid komt en een koffie, een pilsje of een wijntje wilt drinken, het maakt niet uit’ zegt Roy. De eerstvolgende avond is gepland voor 3 april en daarna om de twee weken.

De voorlopige agenda voor 2024 is (onder voorbehoud): woensdag 17 april, 1 mei en 15 mei. De avond is van 20.00 tot 22.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Parkeren en de aangeboden hapjes zijn gratis.

Indien de bezoekers het op prijs stellen om d.m.v. Whatsapp of e-mail op de hoogte gehouden te worden over de ontmoetings/vrijdans avonden bij de Componist, dan kan dat door het opgeven van de naam en een 06 telefoonnummer of een e-mail adres. Dat kan aan de zaal maar kan ook direct opgegeven worden via de e-mail: rroger1949@hotmail.com onder vermelding van ‘de Componist.’ ‘De hapjes en de muziek regelen wij, maar let goed op: in de zaal zijn naaldhakken niet toegestaan en drankjes zijn vanzelfsprekend voor eigen rekening.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk