Museumregistratie Warsenhoeck een feit

Voorzitter Harry ten Hove kon zaterdag 28 september in theater De Kom het door meer dan 100 mensen bezochte symposium openen met de mededeling: “De officiële museumerkenning is binnen! Dit is een geweldige opsteker en vooral een verdienste voor al onze vrijwilligers. Ik wil eigenlijk geen namen noemen, maar hier is op zijn plaats om te noemen Marjolijn de Winter, Robien Kuipers en Huub van Baal, die ruim een jaar lang keihard hebben gewerkt om alle rapporten gereed te krijgen en de registratie volgens het vernieuwde registratiemodel te bewerkstelligen.” De vernieuwde registratie per 25 september 2013 vervangt de voorlopige erkenning van 20 december 2010.

Het Museumregister Nederland bevordert de kwaliteitsverbetering van musea in Nederland en daarmee het verantwoord beheer van het cultureel erfgoed. Per 1 januari 2012 is een vernieuwd systeem ingevoerd. Museum Warsenhoeck is het eerste museum in Nieuwegein dat volgens de nieuwe normering is geregistreerd.

Na vijf jaar worden musea die een plekje hebben in het Museumregister, uitgenodigd om hun registratie te vernieuwen. Dit wordt herijking genoemd. Voorwaarde voor voortzetting van opname in het Museumregister, is dat het museum volledig aan alle bij de vorige museumregistratie gestelde eisen voldoet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren