Muntplein Festival op zaterdag 20 april

Op zaterdag 20 april is het feest op het Muntplein. Dan wordt de opening gevierd van het vernieuwde plein. Inwoners van Nieuwegein zijn van harte welkom om deze opening mee te vieren tijdens het gratis Muntplein Festival dat wordt gehouden van 12.00 uur tot 16.00 uur. Wethouder Guido Bamberg komt langs om het Muntplein officieel te openen.

Muntplein Festival

Naast de feestelijke opening is er een informatiemarkt waar je van alles te weten komt over geld, gezondheid en energie besparen. Er is een gezellige Indonesische markt met lekkere hapjes en muziek. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen. En ook worden de prijswinnaars van het puzzelmagazine van de winkeliersvereniging bekend gemaakt.

Meedoen in Nieuwegein
De gemeente Nieuwegein wil dat iedereen mee kan blijven doen in onze stad. Daarom informeren wij u tijdens de informatiemarkt samen met de maatschappelijke partners over de verschillende mogelijkheden. Op de informatiemarkt kunnen inwoners informatie krijgen over de activiteiten met de Stadspas, hulp bij inkomsten en uitgaven, besparen op je energierekening, leuke activiteiten in je buurt en regelingen waar je recht op hebt.

Vernieuwing Muntplein
De aanleiding voor deze feestelijke middag is de vernieuwde herinrichting van het Muntplein. Het Muntplein is met Betere Buurten als eerste aangepakt in de Muntenbuurt. Inwoners en ondernemers konden meedenken over de nieuwe inrichting. Met als resultaat dat het Muntplein veel groener is geworden. De plantvakken bestaan uit nieuwe bomen en er is bijna 450 m2 bloeiende beplanting. De verhoogde rand biedt veel zitgelegenheid. Onder het plein is een waterberging gemaakt om harde regenbuien goed op te vangen. Kinderen kunnen er spelen op de klimstam.

Het Muntplein Festival wordt georganiseerd in samenwerking met het Winkelcentrum Muntplein, Betere Buurten, maatschappelijke partners en de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk