Multikleuren Weekend

In samenwerking met de Stichting Welzijn Nieuwegein, hebben theater de Kom en de Raad van Kerken in het weekend van 18 en 19 december iedere een multiculturele avond georganiseerd.

Zaterdagavond is er in de Kom een Marokkaanse avond, zondag is er in de Emmauskerk een multiculturele kerstzang, beide toegankelijk voor mensen van alle culturen. Mensen van allerlei nationaliteiten nemen actief deel of geven een optreden in dit multikleuren weekend. De Marokkaanse avond begint om 19.00 uur met een lezing vanuit de Stichting Marokkanen en Tunesiërs. Buikdanseres Fati geeft een optreden, men kan de handen met henna laten beschilderen en er zijn Marokkaanse hapjes verkrijgbaar. Het feestgedruis zal pas echt losbarsten met het avondvullend optreden van de beroemde Marokkaanse band Ismaelia. De avond is bedoeld als interculturele ontmoeting, dus voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs is 14 euro. Plaats: Theater de Kom, Passage 100.

Op zondagavond 19 december om 19.00 uur zal er een Multiculturele Kerstzang plaats vinden. Deze is georganiseerd door Raad van kerken in samenwerking met SWN en vele vrijwilligers. Evenals vorig jaar tijdens het Multikleuren Festival zullen mensen uit allerlei culturen een zingen of een verhaal vertellen. Er zijn diverse koren, waaronder het beroemde Surinaamse vrouwenkoor Bromti Djari. Afrikaanse gospelsongs worden gezongen door Matondo Watondo en Islamitische Hindoestanen zullen een kerstgedachte uitspreken. De multiculturele kerstzang is gratis toegankelijk voor mensen uit alle culturen. Aanvang: 19.00 uur, Emmauskerk, Merelplein 2. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk