‘Muisarm’ treft één miljoen Nederlanders

St. Antonius Ziekenhuis organiseert informatiebijeenkomst RSI Chronische pijn, stijfheid, tintelingen of een koud of doof gevoel van hand tot schouder. Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders lopen het risico met deze klachten te maken te krijgen als gevolg van zich steeds herhalende bewegingen of een statische houding ofwel RSI (Repetitive Strain Injury). Het St. Antonius Ziekenhuis besteedt op donderdag 20 maart aandacht aan RSI met een informatiebijeenkomst, waarbij een ergotherapeut belangstellenden zal informeren over deze beroepsziekte, in de volksmond ook wel ‘muisarm’ genoemd. (let op: de inhoud van deze site valt niet onder de verantwoordelijkheid van het St. Antonius Ziekenhuis)

Met name beeldschermwerkers (datatypisten, programmeurs, vormgevers, journalisten, etc.) vormen een risicogroep voor het ontwikkelen van RSI, maar ook andere beroepsgroepen zoals kassapersoneel, musici, slagers, lopende band werkers en postbestellers kunnen ermee te maken krijgen. De ergotherapeut van het St. Antonius Ziekenhuis zal op de informatieavond een toelichting geven op RSI en de oorzaken ervan. Ook geeft zij tips om klachten te voorkomen en maakt zij duidelijk hoe men met klachten om kan gaan in het dagelijks leven. Verder vertelt een ervaringsdeskundige van de RSI-patiëntenvereniging haar persoonlijke verhaal. Tijdens de avond kan men vragen stellen aan de sprekers en is er een informatiestand aanwezig. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in het Auditorium (eerste etage).

Belangstellenden kunnen zich t/m maandag 17 maart telefonisch opgeven op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 16.30 uur bij de afdeling patiëntenvoorlichting van het St. Antonius Ziekenhuis, telefoon: 030 – 609 32 32 of via e-mail.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren