Movactor: ‘Voetbal als middel voor verbinding’

Vanaf de zomervakantie gaan de jongerenwerkers van Movactor langs de verschillende trapveldjes door heel Nieuwegein. Zo zijn ze in de Muntenbuurt in Batau Noord iedere maandag in de zomervakantie aanwezig van 18.00 uur tot 22.00 uur. Door hun aanwezigheid zoeken zij verbinding met de jeugd.

Movactor

Tijdens het voetballen proberen zij behoefte onderzoek te doen bij de jongeren in de wijk. Wat hebben ze nodig, waar lopen ze tegenaan? Samen met hun partners en de gemeente proberen de jongerenwerkers dan te werken aan een oplossing. Ook boa’s zien hun kans schoon om tijdens deze avonden in contact te komen met de jongeren.

Andres Koorndijk, een van de jongerenwerkers laat onze redactie weten: ‘Wij van het jongeren werk Movactor vinden het heel belangrijk dat ook vooral boa’s en politie af en toe langskomen en laagdrempelig een balletje komen meetrappen om te laten zien dat ze naast de uitoefening van hun beroep ook gewoon normale mensen zijn en als je niets verkeerds doet ook niet bang hoeft te zijn voor ze.’

Het is nog niet bekend hoe het volledige schema er uit gaat zien. Zodra die bekend is zal dat worden gecommuniceerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk