MOvactor behoudt sleutelrol in Nieuwegeins Wmo-beleid

MOvactor blijft de komende jaren een sleutelrol vervullen in het Wmo-beleid in Nieuwegein. Aan de ontwikkeling van sociale wijkteams gaat MOvactor een bijdrage leveren, in samenwerking met de nieuw op te richten stichting Sociale Wijkteams.

Dit zijn het college van B&W en het bestuur van MOvactor overeengekomen. In een brief van 16 oktober bestempelt het college MOvactor als ‘belangrijke partner in het beschikbaar stellen en ontwikkelen van algemene voorzieningen in Nieuwegein in de periode 2015-2018.’ De gemeente borgt de subsidie aan MOvactor voor de periode van 2015 tot en met 2018, minus een fte welzijnscoach. Deze formatie wordt ingezet in de stichting Sociale Wijkteams.

Met het collegebesluit is de onduidelijkheid weggenomen over de positie van MOvactor in de komende jaren. De afgelopen maanden voerden college en gemeenteraad van Nieuwegein volop discussie over inrichting en uitvoering van het beleid op het gebied van welzijn en zorg in Nieuwegein. Achtergrond is dat gemeenten er vanaf 2015 vele taken bijkrijgen op het terrein van ondersteuning, participatie en jeugd. Nieuwegein staat – evenals andere gemeenten – voor de vraag hoe en met welke organisaties ze daar invulling aan gaat geven. Eerder werd al duidelijk dat de gemeente een aparte stichting Sociale Wijkteams gaat oprichten.De gemeente ziet een belangrijke rol voor MOvactor weggelegd bij de ontwikkeling van preventief jeugdbeleid en welzijn en zorg, zoals de dagbesteding en dagopvang voor ouderen en mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking. Op de actielijst staan onder andere ook: beheer en vernieuwing van wijkvoorzieningen voor inwoners, beheer van de drie bestaande Buurtpleinen (Batau, Doorslag en Zuid), de ontwikkeling van twee nieuwe buurtpleinen en bijdragen aan de ontwikkeling van sociale wijkteams.

MOvactor beschouwt het collegebesluit als erkenning voor zijn inzet en resultaten in de afgelopen jaren. Directeur Dennis Duiker: ‘Samen met onze partners hebben we grote stappen gezet in de vernieuwing van programma’s en gebouwen, zodat de gemeente straks – ook met minder geld – goede zorg aan inwoners kan blijven bieden. Met de ontwikkeling van Buurtpleinen en ‘welzijn op recept’ vervult Nieuwegein landelijk een voorbeeldfunctie. We zijn blij dat MOvactor deze lijn kan doorzetten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk