Motorsleepboot klem in de Doorslag in centrum Nieuwegein

Dinsdagavond 4 juni 2024 rond 18.00 uur heeft een motorsleepboot zich klemgevaren in de Doorslag. Dit gebeurde ter hoogte van de bouw van de nieuwe appartementengebouwen. ‘De Silveren Welt’, zoals de motorsleepboot heet, heeft na het passeren van de brug in de Noordstedeweg een verkeerde manoeuvre gemaakt, waardoor het dwars in de vaarweg kwam te liggen. ‘Een busje heeft geprobeerd de achterkant los te trekken, maar dat lukte niet. Een groepje handhavers, die al snel ter plaatse waren, gaven de juiste aanwijzingen, want de boot kwam uiteindelijk na 20 minuten weer los’ aldus Feiko van der Veen.

Feiko: ‘Bij het weer verder varen hebben ze echter niet goed opgelet: ze namen de boeilijn mee die in De Doorslag ligt om het vaarwegverkeer op afstand te houden van de nieuwbouw aan de Doorslagzone. Vermoedelijk zit de boeilijn nu vast aan het roer van de boot. Die ligt nu langs de kant in de vaarweg. Geen idee hoe lang dat zal zijn.’

Feiko van der Veen, die woont op de 7e verdieping van het nieuwe appartementencomplex ‘Point of View’ maakte bovenstaande video van het voorval voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Over ‘De Silveren Welt’
‘De Silveren Welt’ is een stalen motorsleepboot uit 1902. Momenteel omgebouwd tot woonschip met 3 badkamers, 2 hutten en 7 kooien. De lengte van het schip is bijna 20 meter en is 4,26 meter breed met een diepgang van 1.40 meter. De eigenaar komt uit Düsseldorf (Duitsland).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk