Motorententoonstelling ‘Stuwkracht’ in de Museumwerf

Op de 7 mei is het themazondag scheepsmotoren op de Museumwerf in Vreeswijk. Diverse motoren zullen die middag tussen 13.00 uur en 17.00 uur draaiend te bewonderen zijn voor het publiek. Tevens wordt op deze dag de Motorenexpositie in de Vreeswijkse aak ‘Hoop op Welvaart’ officieel geopend.

Nadat de aak in 2008 als casco bij de Museumwerf in Vreeswijk op de helling is gekomen en letterlijk een scheepslading rommel uit de aak is verwijderd, kon Marinus Molegraaf samen met enkele technische vrijwilligers een begin maken met het opknappen van de aak. Nu is het schip omgebouwd tot tentoonstellingsruimte!

De scheepsmotoren die in het ruim worden geëxposeerd, hebben ooit dienstgedaan in binnenvaartschepen en zijn op de Museumwerf gereviseerd en draaiend gemaakt. In de aak is ook een schitterende gereconstrueerde woning ‘roef’ van een schippersfamilie te zien.

De Hoop op Welvaart is gebouwd in 1913 bij Scheepswerf en Machinefabriek gebr. Van Zutphen. In de jaren dertig was ze eigendom van de Vreeswijkse zandschippers respectievelijk Petrus van Rossum Thijszoon en later van (dove) Joseph Stekelenburg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk