Motorclub Nieuwegein start motorseizoen

Op zondag 7 april aanstaande opent Motorclub Nieuwegein (MCN) traditioneel haar motorseizoen met een open toerrit. De rit van ongeveer 150 kilometer voert de deelnemers via landelijke weggetjes door schilderachtige plaatsjes in de wijde omgeving van Nieuwegein. Voorafgaand aan de rit, vindt op zaterdag, 6 april een opfriscursus en geluidsmeting plaats.

In het bijzonder worden niet-clubleden uitgenodigd de route mee te rijden en om eens kennis te maken met de club en/of deel te nemen aan het technische gedeelte van de opfriscursus. Deelname aan de open toerrit is gratis.

Opfriscursus 6 april
Op zaterdag 6 april is de opfriscursus die bestaat uit een technisch en rijvaardigheidsdeel. Deelname door niet-clubleden aan het technische deel (BRAVOK) van de opfriscursus en de geluidsmeting is ook gratis. Inschrijven hiervoor kan men tot uiterlijk 2 april. Dit in verband met de benodigde voorbereidingen. Vol = helaas wel vol.

In het technische deel leren de deelnemers waar ze op moeten letten om veilig met hun motorfiets de weg op te kunnen gaan. Denk hierbij aan banden/brandstof, remmen, accu/aandrijving, verlichting/vering, olie en koeling (BRAVOK-cursus). Niet-clubleden kunnen alleen meedoen aan dit deel van de opfriscursus.

In het rijvaardigheidsdeel (alleen voor de leden) ligt de nadruk op motorbeheersing, zoals het maken van een noodstop, keren op de weg, slalommen etc. Dit deel van de cursus wordt gegeven door een voormalig rijinstructeur bij de motorpolitie Nederland.

Geluidsmeting
Ook kunnen de deelnemers op 6 april hun motor laten testen of deze voldoet aan de wettelijke geluidsnormen. MCN vindt het belangrijk om ook aan het geluidsaspect aandacht te geven. Zeker gelet op het afsluiten van (delen van) dijken voor motorrijders naar aanleiding van klachten van omwonenden over geluidsoverlast.

Tijden
De opfriscursus van 6 april start om 10.00 uur en de inloop is vanaf 9.30 uur. Voor de toerrit op 7 april zijn de deelnemers vanaf 10.00 uur welkom in het clubhuis. Er is dan koffie en thee met wat lekkers erbij. Tevens is er volop gelegenheid om met elkaar kennis te maken en de motoren te bewonderen. Omstreeks 11.00 uur wordt de clubvlag gehesen waarna er vertrokken wordt voor de gezamenlijke toerrit. Er wordt in meerdere groepen van maximaal 5 motoren gereden. Vanzelfsprekend is individueel rijden ook mogelijk. Zo rond 16.00 uur worden de deelnemers weer bij het clubhuis terugverwacht.

Locatie
Zowel de opfriscursus als de start van de toerrit vindt plaats bij het Pétanquecentrum aan de Galecopperzoom 1, in Nieuwegein.

Meer info/Inschrijven
Geïnteresseerden kunnen voor nadere inlichtingen contact opnemen met Peter van der Voorn, tel. 06-51330703 of per mail mcn.petervandervoorn@hotmail.com. Via dit mailadres kan men zich ook opgeven voor de BRAVOK-cursus en de geluidsmeting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren