Moslimvrouwen centraal tijdens Thee-In

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op dinsdag 30 oktober de multiculturele THEE–IN voor vrouwen uit alle culturen en van alle leeftijden.

Elke keer staat een andere cultuur centraal. Deze keer is de organisatie in handen van een aantal moslimvrouwen uit verschillende landen uit het Midden-Oosten en Afrika. De onrust onder de Islamitische bevolking in Nederland is toegenomen na de aanslagen in Amerika. Onder moslimvrouwen heerst nog steeds angst en boosheid, omdat men hen soms het gevoel geeft, dat zij er iets mee te maken hebben.

Op de Thee-In van 30 oktober willen zij graag hun mening vertellen en uitleggen dat de Islam geen geweld voorstaat. De bedoeling van de thee-in is dat er wederzijds begrip ontstaat, zowel voor de gevoelens van de moslimvrouwen als voor niet-moslimvrouwen en autochtone vrouwen. Uiteraard wordt er ook thee geschonken en zullen er lekkere koekjes worden geserveerd. Ook wordt er weer voor culturele omlijsting gezorgd.

De THEE-In wordt gehouden in Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63 en is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Niet alleen voor migrantenvrouwen is het een leuke manier om spontaan met andere vrouwen in contact te komen, maar ook voor de autochtone Nederlandse vrouwen blijkt de Thee-In een welkome activiteit. Kleine kinderen tot 4 jaar mogen meekomen. De toegang is gratis, maar vrouwen, die het kunnen missen kunnen een vrijwillige bijdrage geven. Voor informatie: Multicultureel Vrouwenproject, Lenie Winter, tel. 030 – 60 337 48.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk