Mondiaal debat over duurzaamheid door leerlingen Cals College

Afgelopen zaterdag 20 januari was wethouder duurzaamheid Peter Snoeren een van de gastsprekers bij de Opening Ceremony van de derde editie van het Cals Model United Nations. De tweedaagse conferentie ging deze keer over duurzaamheid, waar circa twee honderd leerlingen uit verschillende landen met elkaar discussieerden. Het Cals MUN wordt met veel enthousiasme georganiseerd door leerlingen van het Cals College in Nieuwegein. De basis van het evenement is het model van de UN, waarin de leerlingen leren om vraagstukken die in de wereld spelen te behandelen binnen de spelregels van de UN.

Wethouder Duurzaamheid Peter Snoeren prees het initiatief van de leerlingen om een mondiaal thema als Duurzaamheid op de kaart te zetten. “Het thema duurzaamheid vraagt om een grensoverschrijdende blik, en tegelijkertijd om een lokale aanpak. ‘Think global, act local”, was zijn boodschap van zijn toespraak bij de opening van de conferentie.

“Iedere cultuur en gemeenschap van een land heeft zijn eigen gebruiken, waar vanuit lokale oplossingen moeten komen voor het wereldvraagstuk van een duurzame planeet. Daarbij is het cruciaal dat mensen zelf in actie komen om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Zo vormen we samen een krachtige beweging om duurzaamheid een krachtige impuls te geven. Ik ben vandaag heel blij om te zien hoe de leerlingen met al hun kennis en jeugdige creativiteit bijdragen aan innovatieve oplossingen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren