Update: Politie onderzoekt mogelijke schietpartij in Nieuwegein

In Nieuwegein zijn dinsdagavond rond 22.30 uur mogelijk schoten gehoord in de buurt van het Nijpelsplantsoen. De politie was ter plaatse om te onderzoeken wat er precies was gebeurd. De parkeerplaats voor één van de flats werd door agenten afgezet en eventuele sporen werden gemarkeerd. Of er kogelhulzen lagen was onduidelijk.

De politie had die avond meerdere serieuze meldingen van omwonenden ontvangen die schoten hadden gehoord of gezien. Voor zover bekend waren er geen gewonden gevallen, zo zegt een woordvoerder van de politie tegenover onze redactie. Maar omstanders lieten onze redactie weten dat er bloed zou liggen en dat een auto na de schoten hard zou zijn weggereden. Agenten hebben dinsdagavond  bewoners ondervraagd of ze wat hebben gezien.

Aan het Wenckebachplantsoen had de politie kort na het mogelijke incident twee auto’s gecontroleerd. Een omwonende zou drie gedempte schoten hebben gehoord.

Een bewoner aan de van Tooroplaan: ‘Ik meende rond 22.30 uur in de verte schoten te horen. Ik woon op de van Tooroplaan. Ik kon het geluid niet plaatsen en dacht dat het vast iets anders zou zijn, vuurwerk ofzo.’

Heeft u meer info WhatsApp dat dan naar 06-46139696 of e-mail naar: redactie@pen.nl. De politie zal in de loop van woensdag met een verklaring komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk