Mogelijke plofkraak op Muntplein

De recherche doet onderzoek naar een poging plofkraak op een geldautomaat aan het Muntplein. Deze werd gepleegd in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april.

Om 03.20 uur kwam de melding binnen van een mogelijke plofkraak bij het filiaal van de Rabobank. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek er na sporenonderzoek inderdaad sprake van een poging plofkraak. Volgens de verklaring van een getuige zouden 3 personen in een zwarte auto met zilveren dakrail even daarvoor in de richting van de Batauweg en vervolgens naar de Heemraadsweide zijn weggereden.

Later bleek dat er rond 03.00 uur door ambulancepersoneel op de Heycopperkade een zwarte auto werd waargenomen, waarbij de bestuurder bij het zien van de zwaailichten, met hoge snelheid wegreed in de richting van Nieuwegein.

De recherche vraagt getuigen van de poging plofkraak contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Dit geldt ook voor getuigen die de zwarte auto met zilveren dakrail in de omgeving van Nieuwegein hebben gezien.

Wilt u ook meedoen aan een veilig Nieuwegein? Meld u dan aan bij onze BuurtWhatsApp Nieuwegein. Inmiddels hebben al meer dan 1200 inwoners zich aangemeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk