Mogelijk afschaffing strippenkaart op 3 november

Bestuur Regio Utrecht (BRU) waar ook Nieuwegein in zit en de Provincie Utrecht hebben het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) gevraagd om met ingang van 3 november 2011 de strippenkaart af te schaffen in de regio en provincie Utrecht. Als de minister positief besluit op het verzoek moeten alle reizigers in de regio en provincie Utrecht vanaf die datum gebruikmaken van de OV-chipkaart of kunnen een los kaartje kopen in de bus of tram. De datum 3 november 2011 is nog niet definitief. Het is nu wachten op het besluit van Minister Schultz van Haegen, en daarna moet ook de Tweede Kamer zich nog buigen over het voorstel.

Net als regio en provincie Utrecht wachten ook Groningen, Drenthe, Noord-Brabant en Stadsregio Eindhoven op uitsluitsel van de minister om op 3 november de strippenkaart als nationaal vervoerbewijs af te schaffen. In de andere delen van Nederland is de strippenkaart inmiddels uit het straatbeeld verdwenen.

In de komende periode start vervoerder GVU/Connexxion met een introductie- en voorlichtingscampagne. Deze campagne bereidt reizigers en inwoners voor op de afschaffing van de strippenkaart en biedt hen de gelegenheid om een persoonlijke OV-chipkaart met korting aan te schaffen: van € 7,50 voor € 1,50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk