Moeders voor elkaar in Nieuwegein

In Nieuwegein organiseren enkele moeders jaarlijks een verwendag voor moeders van kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking. Getroffen door een artikel in de media is deze verwendag ontstaan. Dat vond initiatiefneemster Joke van Soest uit Nieuwegein een goed begin om dat ook in haar woonplaats te gaan opzetten. Zaterdag 20 april zal deze dag voor de 13e keer in Nieuwegein gehouden worden. In september 2000 heeft vond de eerste verwendag plaats.

Joke van Soest: ‘Op mijn fiets ben ik bij bedrijven langs gegaan voor sponsoring want, zonder sponsorgeld is er geen verwendag. En ook gelijkgestemde moeders heb ik langs deze weg gevonden. Het was zo’n groot succes, dat we hebben besloten om ieder jaar een verwendag te organiseren. Deze moeders hebben het al zwaar genoeg, kinderen vragen veel aandacht en verantwoordelijkheid. Om aan deze grote zorg te kunnen ontsnappen worden deze moeders eenmaal per jaar in het zonnetje gezet wat ze wel verdienen. Zo’n dag is ook heel fijn om informatie en ervaringen met elkaar te delen.’

Komende zaterdag 20 april zullen de ouders een leuk uitje hebben, waarna een heerlijk diner zal klaarstaan bij het Kleur- Geur- en Smaakcentrum van Cees van Suylekom in Nieuwegein. Joke van Soest: ‘Wat nu belangrijk is, is sponsorgeld voor dit initiatief naar binnen te halen want anders is het afgelopen met dit mooie gebaar aan moeders van kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.’ Joke van Soest is bereikbaar op jojovansoest@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk