Minister Schultz opent nieuw gebouw KWR

Op vrijdag 18 september aanstaande zal minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen het nieuwe gebouw van KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein openen. ‘We zijn er trots op dat we op ons eigen terrein in Nieuwegein dit bijzondere gebouw hebben kunnen realiseren’ aldus Wim van Vierssen. Het onderzoeksinstituut van de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven is al decennialang in Nieuwegein aan de Groningenhaven 7 gevestigd.

Architect Jan Pesman van het prijswinnende bureau cepezed ontwierp het open en transparante kantoor dat ook een hoogwaardig chemisch en een microbiologisch laboratorium huisvest. Architectenbureau West8 tekende voor het tuinontwerp.

Wim van Vierssen: ‘Omdat we onderzoek doen voor alle drinkwaterbedrijven tezamen kunnen Nederlandse burgers overal in Nederland altijd veilig en vertrouwd water uit de kraan drinken. Dat er geen chloor in ons drinkwater zit, is echt uniek in de wereld. De drinkwaterbedrijven gebruiken verschillende slimme zuiveringstechnieken om van grond- of oppervlaktewater (uit de rivieren) drinkwater te produceren.’

De naam KWR klinkt velen niet meteen bekend in de oren, maar wie het nieuws volgt kent KWR wel degelijk. Jaarlijks onderzoeken we het rioolwater van Amsterdam, Utrecht en Eindhoven op resten van verdovende middelen zoals cocaïne, XTC en cannabis. We kunnen heel objectief vaststellen wat het gebruik is geweest en de laatste jaren zien we ook grote drugslozingen op het riool.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren