Minister Ollongren (D66) kwam vandaag kijken in Rijnhuizen

Maandagmiddag was minster Karin Hildur Ollongren (D66) drie uur lang in Rijnhuizen. De minister kwam kijken hoe een kantorenpark omgebouwd wordt tot een woonwijk. Aan het einde van de middag, na een wandeling door het gebied Rijnhuizen, werd in Fort Jutphaas uitgebreid gesproken over mogelijkheden voor versnelling van de woningbouw, de (on)zin van rode contouren en de vraag hoe je stuurt op betaalbare (€ 700,- tot € 800,-) huurwoningen.

Wethouder Hans Adriani: ‘Hopelijk neemt de minister de goede dingen mee voor de evaluatie van de woningwet.’

De herziening van de Woningwet, die in 2015 in werking trad, wordt dit jaar geëvalueerd. Tijdens de evaluatie laat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de doeltreffendheid en effecten van de herziening onderzoeken. Daarbij worden ook de (ongewenste) neveneffecten meegenomen. Hoe de corporatiesector functioneert en hoe corporaties de wet naleven, maakt geen onderdeel uit van de evaluatie. Hoe woningcorporaties, gemeenten en huurders de wijzigingen in de wet ervaren wel. De evaluatie moet eind 2018 gereed zijn.

TRANSFORMEREN
Tijdens de bijeenkomst op 26 maart jl. verkenden de partijen welke knelpunten versnelling in de weg staan en hoe zij deze kunnen aanpakken. Ze bespraken onder andere de instrumenten die de wet biedt om te transformeren naar woonwijken, de mogelijkheden om eisen te stellen aan middeldure huur en de ruimte voor woningbouwcorporaties om voor mensen met een middeninkomen te bouwen. De huidige woningwet wordt binnenkort geëvalueerd. De minister gaf tijdens de bijeenkomst aan dat de aangedragen vraagstukken en suggesties daarin worden meegenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren