“Minister moet Utrecht dwingen huizen te bouwen in plaats van windmolens en zonnepanelen”

VVD en CDA zijn verontwaardigd over het plan van de gemeente Utrecht om de polder Rijnenburg vol te bouwen met zonnepanelen en windmolens, in plaats van woningen. De regeringspartijen eisen nu van minister Ollongren dat zij Utrecht dwingt om de locatie voor woningbouw te gebruiken.

CDA-Kamerlid Erik Ronnes noemt het bij RTL Nieuws “onbestaanbaar als een links college in Utrecht de voorkeur geeft aan zonneweides, in plaats van nieuwbouw’. “Mensen hebben nú een dak boven hun hoofd nodig, dat tegelijkertijd betaalbaar is. Leg die panelen er desnoods bovenop.”

RIJNENBURG EN REIJERSCOP
Utrecht wil de polders Rijnenburg en Reijerscop bij Nieuwegein voorlopig inrichten als energielandschap. Er zouden zo’n elf windmolens en 227,5 hectare aan zonnepaneelvelden in de polders moeten komen. Pas in 2030 moet er worden gebouwd.

De plannen rond de polders zijn niet onomstreden. Binnen de Utrechtse politiek, bij omwonenden en bij buurgemeenten, zoals Nieuwegein, bestaan nog altijd grote bezwaren tegen de plaatsing van windmolens en zonnepanelen.

Zo wil D66 in de Utrechtse gemeenteraad minder windmolens en meer woningen en maakt Woerden zich grote zorgen over de impact op het landschap. De gemeentes Nieuwegein en IJsselstein vrezen de overlast van de windturbines en hebben inmiddels een brief gestuurd naar hert college van B&W van Utrecht om te stoppen met het idiote plan.

2 thoughts on ““Minister moet Utrecht dwingen huizen te bouwen in plaats van windmolens en zonnepanelen”

  1. Linda

    Het is te hopen dat de minister deze catastrofe wil tegenhouden. Want een enorm faalbeleid dreigt nu omliggende gemeenten zwaar te duperen. Utrecht gaat maar door. Industrieterrein ravenswaarde is het volgende slachtoffer van de hebzucht van Utrecht. Het probleem is echter dat alles kapotgemaakt wordt, niet “slechts” ingepikt. Economisch is over 10 jaar de boel failliet op deze manier. Kansrijken trekken weg en harde werkers ook.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk