Minder uitgeven aan boodschappen ondanks de hoge inflatie? Zo doe je dat!

Het zal niemand zijn ontgaan dat we met een enorme inflatie te maken hebben. We betalen niet alleen enorm veel voor onze energierekening, maar zien ook de kosten van heel veel andere zaken stijgen. Minder dan 2 euro per liter voor benzine betalen? Onmogelijk! Ook de bedragen in de supermarkten schieten omhoog. En dit terwijl de koopkracht nauwelijks toeneemt. Dat betekent dat iedereen meer probeert te bezuinigen, maar er zijn ook groepen mensen die nóg harder door deze inflatie worden geraakt. Bijvoorbeeld de AOW’ers of mensen die slechts het minimumloon verdienen.

Kom jij ook in de problemen door de hogere bedragen in de supermarkt? Je gezondheid mag nooit in het geding komen door de inflatie. Daarom hier enkele tips om minder uit te geven én toch gezonde boodschappen te kunnen kopen.

Ga op de fiets!
Nog al te veel mensen pakken snel de auto om boodschappen te doen. In Nieuwegein is er echter altijd wel een supermarkt bij jou in de buurt te vinden. Een auto pakken voor zo’n klein stukje is zonde. Zeker met de huidige benzineprijzen. Daarnaast blijkt uit onderzoek ook dat we veel te weinig zijn gaan bewegen sinds corona. Door de fiets te pakken, grijpen we dus ook direct de mogelijkheid aan om meer aan beweging te doen.

Extra tip: investeer wel in een goede fietsmand en/of fietstassen. Je neemt altijd meer boodschappen mee dan je denkt en dit is een stuk veiliger dan zware tassen aan je stuur hangen.

Doe weekboodschappen
Het is misschien heel aantrekkelijk om iedere dag even naar de supermarkt te gaan en de benodigde boodschappen te halen. Feit blijft dat je dan ook veel meer meeneemt dan je normaal zou doen. Je wordt toch al snel in de verleiding gebracht om wat lekkers mee te nemen of om een fles frisdrank te pakken. Dingen die je anders niet zou meenemen of in huis zou hebben liggen. Zonde, want dat zorgt er ook voor dat je dagelijks gemiddeld meer kwijt bent aan boodschappen, dan wanneer je in één keer de weekboodschappen zou doen en je ook echt aan je lijstje zou houden.

Ga daarom iedere week even kort zitten om een weekmenu op te stellen. Gebruik hier eventueel de folders van de supermarkten bij jou in de buurt bij. Door met name actieproducten te kopen en hier je weekmenu op te baseren, bespaar je al snel heel wat geld.

Maak gebruik van bulkaanbiedingen
Sommige supermarkten hebben vaak zogenaamde bulkaanbiedingen. Bijvoorbeeld 2 zakken aardappelen, pasta of grootverpakkingen vlees en vis. Veel van die dingen kun je van tevoren bereiden en invriezen. Vlees kan direct in de vriezer worden gelegd. Lekker portioneren en in de vriezer doen. Zeker als het gaat om gehakt en kip. Dit zijn dingen die in vrijwel ieder gerecht gebruikt kunnen worden en komen dus altijd wel van pas. Het is beter om in dit geval één keertje duurder uit te zijn en hier de rest van de maand van profiteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk