Minder pamperen, meer zelfredzaamheid

Misschien hebt u de verkiezingsflyer van de VVD al gezien. De eerste 10 VVD-kandidaten stellen u voor keuzes te maken. Het zijn prikkelende keuzes. De komende weken leggen wij op deze website onze keuzes uit. Met onze uitleg is de VVD ervan overtuigd, dat u ook de juiste keuze maakt.

Bij mijn foto staat de keuze: minder pamperen, meer zelfredzaamheid. Het lijkt niet vriendelijk te klinken, maar de VVD wil, dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijft en blijft participeren in het maatschappelijk leven. Ons uitgangspunt daarbij is: wat heb ik nodig om mee te kunnen doen en zelfstandig te kunnen blijven wonen in plaats van ‘waar heb ik recht op’.Zelfredzaamheid is in onze ogen van levensbelang.

Met pamperen bedoelt de VVD dat u alles uit handen wordt genomen. Wij zijn ervan overtuigd, dat – ook al gaat het lichamelijk iets minder – velen zelf nog veel kunnen regelen. Meer uitgaan van de eigen mogelijkheden en dus minder pamperen betekent zeker niet minder zorg voor u. Minder pamperen betekent, dat u een eigen verantwoordelijkheid en een eigen inbreng houdt over uw situatie. Als u zorg nodig heeft, kan in overleg bepaald worden wat de voorkeur verdient: zorg in natura of een persoonsgebonden budget.

In het laatste geval bepaalt u zelf weer hoe en door wie de zorg wordt ingevuld. Om ons en uw doel te bereiken, namelijk zo lang mogelijk zelfstandig te blijven, biedt de Wet maatschappelijke ondersteuning veel mogelijkheden. Deze wet kent veel facetten. Het is dan ook van belang, dat de gemeente zorgt voor een goede afstemming.

Zeker zo belangrijk is, dat het Wmo-loket u de goede weg wijst. De VVD-fractie is van mening dat de seniorenadviseurs in het Wmo-loket nuttig werk kunnen verrichten. Duidelijk mag zijn dat de VVD u een vangnet biedt, maar dit mag geen hangmat worden. Nog geen verkiezingsflyer van de VVD? Mail mij dan lia.hack@hotmail.com Ik zorg er dan voor dat u er ook een krijgt.

Stem op 3 maart VVD

Lia Hack nr.3 Lijst 3 VVD

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk