Militairen-in-wording zetten zich in voor oud-militairen

Om aandacht te genereren voor de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni, lopen de studenten van de defensie-opleidingen in Nieuwegein een (speed)mars onder het motto ‘VEVA Marcheert’.

Naast de aandacht die ze willen genereren, halen de studenten van het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein ook geld op voor de stichting Hulp voor Helden door zich voor de loop te laten sponsoren. Wil je ook sponsoren? Dat kan via de website van de ROC Midden Nederland.

Ongeveer 200 studenten zullen vrijdag 16 juni om 10.00 uur met de loop van 16 kilometer van start gaan. De verwachting is dat de deelnemers rond 14.30 uur gezamenlijk weer binnenlopen bij de school aan de Dasseweide in Nieuwegein, waarna er aan de deelnemers een herdenkingsmunt zal worden uitgereikt, onder toeziend oog van directe familie.

In actie komen voor de veteranen is iets waar de studenten letterlijk warm voor lopen die dag: “Natuurlijk zet ik mij hier een dagje voor in! Het is belangrijk dat we veteranen niet vergeten. En dat, wanneer ze problemen hebben, er organisaties voor ze zijn die kunnen helpen. Door deze sponsorloop hopen we extra geld hiervoor op te halen. En ook meer bekendheid te geven aan Nationale Veteranendag, op 24 juni”, aldus Seel Houterman, student Veiligheid & Vakmanschap Grondopleiding niveau 3 (aankomend onderofficier) van het college van ROC Midden Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren