Milieuzorg op school, thema afval

In het kader van het project Milieuzorg op school, besteden basisscholen in de gemeente Nieuwegein tijdens de les aandacht aan de thema’ s afval, water en energie. Onderdeel van het thema afval is het meten van de hoeveelheid restafval gedurende drie weken in het schooljaar. Na een eerste meetweek wordt de school aangemoedigd om het restafval in de volgende fracties te scheiden:

papier

groente-, fruit- en tuinafval

klein chemisch afval

glas

De docenten gebruiken een werkmap om leerlingen van alle groepen te betrekken bij het wegen. De werkmap bevat naast suggesties voor lessen ook een ‘menukaart’. Deze geeft een overzicht van opdrachten en onderzoekjes rond het thema afval, voor leerlingen van de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Ook zijn de mogelijkheden voor excursies of deelname aan een landelijke actie aangegeven.

De leerlingen in Nieuwegein geven via internet hun meetresultaten ook door aan GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment). In dit wetenschappelijk programma werken scholieren over de hele wereld samen met wetenschappers aan kennis over het milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk