Mijn WOZ beschikbaar voor Nieuwegein

Mijn WOZ beschikbaar voor  Nieuwegein

Huiseigenaren in de gemeente Nieuwegein kunnen deelnemen aan Mijn WOZ. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid de objectkenmerken van hun woning te controleren en aan te passen. Aan de hand van deze gegevens wordt de WOZ-waarde vastgesteld. Eigenaren hebben daarmee meer inzicht in de wijze waarop de WOZ-waarde tot stand komt en kunnen gegevens actualiseren. De ervaring in andere gemeenten leert dat het aantal bezwaarschriften hierdoor afneemt.

Donderdag 14 juli 2016 hebben huiseigenaren met een woning in de gemeente Nieuwegein een uitnodigingsbrief ontvangen met daarin de mogelijkheid om via Mijn WOZ de gegevens van hun woning te controleren. Deze mogelijkheid is permanent opengesteld, eigenaren kunnen op ieder gewenst moment de gegevens van hun woning bekijken, wijzigen en/of aanvullen.

De BghU voert Mijn WOZ uit in opdracht van de gemeente Nieuwegein en wil woningeigenaren meer betrekken bij de totstandkoming van de WOZ-waarde van hun woning.

Johan Gadella, wethouder financiën in de gemeente Nieuwegein: ‘Mijn WOZ stelt huiseigenaren in staat om zelf bij te dragen aan de juiste gegevens van hun woning. Het is een transparant en voorspelbaar systeem, wat ervoor zorgt dat de totstandkoming van de WOZ-waarde geen verrassing meer hoeft te zijn. Die mogelijkheid biedt voor onze inwoners zeker voordelen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk