Mijn school weer schoon

Basisscholen in Nederland hebben behoefte aan een extra schone schoolomgeving. Dit blijkt ook wel uit het feit dat het onderwerp ‘kind en school’ bij de CARALIJN van het Astma Fonds nog steeds een van de meest besproken klachten is. Schone, stofvrije schoollokalen zijn daarom belangrijk, vooral voor kinderen met astma. Veel klachten worden veroorzaakt door stof. Een op de tien kinderen in Nederland heeft astma. Dat zijn in elke klas gauw twee of drie kinderen. Daarom voert het Astma Fonds intensief actie voor meer gezonde scholen in Nederland. Voor het onbegrip bij klasgenootjes en leerkrachten, maar ook om te voorkomen dat kinderen ziek worden van de fysieke omgeving. Deze klachten ontstaan omdat veel basisscholen onvoldoende worden schoongemaakt. Vooral kinderen met astma krijgen het hierdoor benauwd.

Het Astma Fonds geeft daarom, in samenwerking met het 60-jarige Hago (één van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland) dit jaar een verjaardagscadeau. Hago biedt het Astma Fonds aan om 12 basisscholen gratis een grondige schoonmaakbeurt te geven, deze actie is begonnen op 6 mei j.l.: Wereld Astma Dag.

Voor Nieuwegein zijn in de race: de Mauritsschool, Vroonestein, de Trompetvogel en de Tweeklank. Via de website www.mijnschoolweerschoon.nl kun je je eigen school ook opgeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk