‘Mijn mening doet er wel toe, Lot!’

Ik woon in de wijk Galecop in Nieuwegein en al enige jaren houdt de mogelijke komst van windmolens (235 meter hoog!) in Rijnenburg de gemoederen daar behoorlijk bezig. Dat er voor- en tegenstanders zijn is logisch, dat de tegenstanders zich meer laten horen ook, maar ook de wijze waarop de gemeente Utrecht samen met Rijne-Energie, de coöperatie die de duurzame energie wil gaan opwekken in de polder, omgaat met participatie is regelmatig onderwerp van gesprek.

De omwonenden zijn lastig en komen met haalbare alternatieven die niet passen in het groene straatje van wethouder Lot van Hooijdonk en haar kompanen. En nu lijkt het alsof de meest lastige omwonenden zich in Nieuwegein bevinden. Want studenten van de Universiteit Utrecht voeren in opdracht van Rijne-Energie een enquête uit onder omwonenden van Rijnenburg. Maar….. de Nieuwegeinse omwonenden mogen niet meedoen. Nou hier staat de enquête, dus Nieuwegeiners hup en vul die enquête in.

‘Uw mening over dit project is erg belangrijk omdat u in een omliggende buurt woont’ zo staat er in de inleiding vermeld. En de data wordt gebruikt om Rijne-Energie en de gemeente Utrecht te adviseren.

Rijne-Energie had al niet de naam om transparant te zijn maar deze uitsluiting stinkt toch echt. En niet zo’n beetje ook. Wie wil je om de tuin leiden met de uitkomsten van de enquête en hoe kan je bedenken dat zo’n vragenlijst helemaal niet bekend wordt onder Nieuwegeiners.

Ik ga ervan uit dat de gemeente Utrecht de resultaten niet serieus zal nemen, in de wetenschap dat de vragenlijst selectief is uitgezet. Of eigenlijk verwacht ik van een goed bestuurder dat Rijne-Energie hierop wordt aangesproken. We wachten het af, little sister is watching you!

Nicole van Nimwegen, bewoonster van de wijk Galecop in Nieuwegein.

One thought on “‘Mijn mening doet er wel toe, Lot!’

  1. Dhr. Erwtenpeller

    Grappig. De belangen’vereniging’ (waar je overigens geen lid van kunt worden) Buren Van Rijnenburg heeft volgens eigen zeggen toch een grote aanhang in Galecop? En de link naar dat onderzoek is ook allang actief door hen verspreid en gedeeld. (Met indirect ook een oproep onder alle andere tegenwind clubjes in dit land om hem in te vullen). Ik woon in Veldhuizen, De Meern. Heb nog geen student of brief over dat onderzoek aan de deur gehad hoor. Dus de Nieuwegeiners zijn in principe nog eerder en beter geïnformeerd over dit onderzoek dan de Utrechters.
    Had het graag als reactie op de social media van Buren Van Rijnenburg geplaatst maar mijn profiel is voor die mogelijkheid is al sinds april geblokkeerd door de BVR redactie. Iets vanwege kritische vragen durven stellen en niet alles zomaar voor waar aannemen, naast ook likes geven aan posts. BVR blokkeert dus bewust omwonenden van hun social media als ze niet uitgesproken 100% tegenwind zijn. Leuk onderwerp misschien voor een ‘onafhankelijk’ onderzoeksartikel, redactie PEN?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!