Video: 1.000e maaltijd in Buurtplein Batau

Woensdag 16 mei jl. werd in het Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1 een mijlpaal bereikt. De Mannen met Pannen serveerden dit seizoen de 1.000e maaltijd! Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en at een hapje mee.

Mannen met Pannen verzorgen de Eet-je-mee activiteit
In Buurtplein Batau begon de activiteit ‘Mannen met Pannen’ met een kookcursus voor mannen. De enthousiaste ploeg van zeven mannen slaagde glansrijk. Reden voor Movactor deze mannen te vragen de wekelijkse ‘Eet je mee’-activiteit over te nemen. Vanaf dat moment is het de ‘Mannen met Pannen’ geworden.

Wat houdt het in?
De opzet van Eet je mee is om bewoners uit de buurt met elkaar in contact te brengen. Iedere woensdag wordt vanaf 17.30 uur een twee-gangen maaltijd geserveerd die bereid is door de Mannen met Pannen. Hierbij krijgen de mannen voor de bediening hulp van twee dames, vrijwilligers van Movactor. Gasten lopen vanaf 17.00 uur al binnen en hebben elkaar veel te vertellen. Zij zijn zo enthousiast dat ze vaak voor meerdere keren vooruit reserveren, want het aantal gasten is beperkt. Woensdag 16 mei werd alweer de 1000e maaltijd van dit seizoen geserveerd.

Winkels uit de buurt zorgen voor de ingrediënten
Wekelijks wordt met veel plezier een maaltijd met verse en gezonde ingrediënten gekookt onder begeleiding van professionele kok Mischa. De mannen plannen de menu’s zes weken vooruit. Hiervan wordt een flyer gemaakt die verkrijgbaar is bij Movactor en het Buurtplein. De inkoop wordt in overleg met de plaatselijke buurtleveranciers afgestemd om een verse en gevarieerde maaltijd te bieden die past bij het seizoen.

Eet u ook mee?!
Ook u bent welkom! Kosten zijn € 6,95 en met N-pas is het slechts € 3,50. Opgeven kan elke doordeweekse dag telefonisch via 030 – 600 88 34 of in het Buurtplein Batau, Dukatenburg 1, Nieuwegein. Voor de maaltijd van die week opgeven vóór woensdag 13.00 uur. Meer informatie vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!