Katern

Michiel van der Valk half jaar geschorst

Geinoord-aanvoerder Michiel van der Valk (37) is door de tuchtcommissie van de KNVB voor liefst een half jaar geschorst naar aanleiding van een bijtincident in de thuiswedstrijd tegen CSW. Het duel dat op zaterdag 5 november in 1-1 eindigde, leverde de thuisclub rond het rustsignaal een vrije trap op. Toen Van der Valk bij het nemen van die bal werd tegengehouden, beet hij de speler uit Wilnis in de schouder hetgeen hem een rode kaart opleverde.

Naar aanleiding van die actie heeft de KNVB hem tot 17 mei 2023 een speel- en trainingsverbod opgelegd. Van der Valk gaat tegen de straf in beroep omdat hij de schorsing ‘buiten proporties vind’. Van der Valk wil dit seizoen toch nog een aantal duels aan voetballen toekomen in het shirt van Geinoord. De voormalige speler van GVVV en JSV denkt met voetbal definitief te stoppen als er geen strafverfmindering mocht komen.

Geinoord-aanvoerder Michiel van der Valk, hier als ‘man of the match’ na een thuiswedstrijd van Geinoord, mag een half jaar niet spelen voor zijn club. (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk