Met school naar IJsland

Na een gesprek in het Engels en het schrijven van een motivatiebrief zijn Björn Overbeek (11 jaar) en Jochem Smeding (12 jaar) samen met nog 7 leerlingen uitgekozen om met school naar IJsland te gaan. Björn en Jochem zitten op de prinses Margrietschool op de Aardbeigaarde. De reis naar IJsland maakt deel uit van het internationaliseringsproject van de school.

Woensdag vertrokken ze uit Nieuwegein. Met het vliegtuig vlogen ze naar Reykjavik. Bij aankomst was er een soort ontvangsfeestje. ‘We kregen lekkere vishapjes’, aldus Jochem. Wat de jongens gelijk opviel waren de huizen. Björn: ‘’De huizen hebben daar allemaal verschillende kleuren. Er is meer ruimte. Wij hebben allemaal rijtjes, daar staan ze veel meer los van elkaar. Er wonen daar ook veel minder mensen.’’ Het landschap en de bergen maakte de meeste indruk. Jochem: ‘’De bergen waren echt heel mooi. Dat hebben we hier niet.’’ Björn: ‘We zijn bij de Blue Lagoon geweest. Het water, helemaal blauw, kwam uit de bergen. Het was heel zout. We hebben daar gezwommen.’

De jongens hebben heel veel geleerd over het land. ‘’Het is echt heel anders. Ander eten, ander landschap en ook op school gaat het heel anders. De school is heel groot. De kinderen doen de schoenen uit. Ze gaan, net zoals bij ons op de middelbare school, van les naar les.’’ De komende weken vertellen de jongens in hun groep en op school alles over hun bijzondere reis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk