Katern

Met het IVN het boerenlandpad op

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid in Nieuwegein, organiseert op zondag 15 juni om 13.30 uur een excursie over het boerenlandpad in Benschop. ‘Voor veel mensen is het nog een onbekend fenomeen: de boerenlandpaden die in de afgelopen tien jaar zijn opengesteld in het buitengebied van de Lopikerwaard. In Benschop is een boerenlandpad dat vanuit de bebouwde kom naar de Noordzijdse kade loopt. Het is verrassend wat er onderweg gezien en gehoord kan worden. Niet alleen weidevogels en ganzen, maar ook mooie bloeiende slootkanten en waterplanten; ook biedt de dichtbegroeide kade plaats aan vele soorten insecten’ aldus Ineke Blijleven van het IVN.

Verzamelpunt is bij Jacks Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier zullen de deelnemers gezamenlijk vertrekken om 13.00 uur per auto. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar het beginpunt van de wandeling te gaan: Dorp 69 te Benschop. Dit adres is zowel met de auto als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar; vanaf dit adres vertrekken we om 13.30 uur.

Deelname aan deze IVN-excursie is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gids: Ineke Blijleven (06-10094373).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk