Met de SP het bos in

En goed nieuws voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie Deze week ontving ik via de website van de SP het bericht dat de provinciale commissie Ruimte en Groen geen belang meer hecht aan woningbouw in de Bossenwaard. Zoals u weet is de Bossenwaard de uiterwaard van de rivier de Lek aan de zuidelijke kant van Nieuwegein. De gemeenteraad van Nieuwegein is raadsbreed van mening (op initiatief van onze PvdA collega’s ) dat er in de Bossenwaard geen woningbouw moet plaatsvinden. Er liggen hele goede plannen van het comité Bossenwaard, en die gaan uit van een ontwikkeling die meer ruimte voor de Lek biedt en uitgaat van natuurontwikkeling en een klein beetje recreatie. Ruim een week geleden hebben wij onder leiding van Hennie van Randwijk, comité Bossenwaard, Statenleden en de lokale politiek bijeen gebracht om elkaar te informeren over een visie over de Bossenwaard. De Statenleden hebben de plannen van het comité en de wensen van de lokale politiek goed in hun oren geknoopt en vervolgens hebben we afgesproken dat we met de statenleden intensieve contacten moeten onderhouden om een goed eindresultaat te bereiken.

Toen ik het SP bericht las was ik in eerste instantie zeer verheugd maar ook een beetje verbaasd. Zou de Statencommissie al echt zo snel tot die conclusie zijn gekomen? Dus toch even het nodige checkwerk verricht bij een tweetal Statenleden en die melden mij dat er nog geen enkel besluit genomen is. Kortom het bericht van de SP is onjuist en dreigt ons (het comité Bossenwaard en de lokale politiek) het bos in te jagen.

Dus comité Bossenwaard en bewoners aan de Lekboulevard blijf attent op deze ontwikkelingen en ga er vanuit dat er nog veel inspanningen nodig zijn het gewenste doel te bereiken, geen woningbouw maar mooie natuur in de Bossenwaard! Wij zullen u daarbij helpen!

Een bericht dat wel op waarheid is gestoeld is dat de gemeente Nieuwegein hele goede kansen maakt om in het kader van het landelijk project Nieuwe Hollandse Waterlinie het netwerk van fiets en wandelpaden in onze gemeente maar ook met bijvoorbeeld de gemeente Houten flink uit te breiden. Hopelijk kunnen we binnen een paar jaar weer op een gemakkelijke manier met de fiets de achtertuin van Nieuwegein weer bereiken (Kasteel Heemstede en omgeving) en via deze achtertuin weer tot herstel van verbindingen komen met de zogenaamde Houtense vlakte ( fort Vechten) en Amelisweerd. We kunnen dan ook onze eigen forten en linieobjecten weer beter beleven, denk aan Fort Jutphaas, Fort Vreeswijk, de Battterije aan de Overeindseweg , de Plofsluis etc. Heel goed nieuws dus. Het CDA gaat voor zijn leden (dus meldt u aan bij mij) en Nieuwegeinse inwoners in het voorjaar een fietstocht organiseren om van de plannen een betere voorstelling te krijgen. Voor diegene die niet goed ter been zijn zorgen we voor een alternatief,

Tot dan, Willem Wijntjes

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk