‘Met de fietsvalpreventietraining blijf je veilig doortrappen’

Op maandag 13 november is er weer een gratis fietsvalpreventietraining voor zestigplussers in Nieuwegein. De vijfde dit jaar alweer! De trainingen krijgen een hoge waardering en zitten snel vol. Deze fietsvalpreventietraining wordt gehouden bij de Petanquevereniging aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein en duurt van 11.00 uur tot 13.00 uur. Aanmelden graag bij Linda Blankenstein door een e-mailtje te sturen naar: info@nieuwegeinfietst.nl.

Ben je bang om te vallen en fiets je daarom veel minder dan je zou willen? Fiets je wel veel maar wil je weten hoe je stevig in het zadel blijft zitten? En wat je moet doen als je toch valt? Meld je dan aan voor de gratis Doortrappen fietsvalpreventietraining.

Fysiotherapeuten Clair van Baal en Romy Adegeest praten je bij over het voorkomen van fietsongevallen, wat er verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om fit te blijven fietsen. Ook doe je onder hun professionele begeleiding balans- en evenwichtsoefeningen. Een fiets meenemen is bij deze training niet nodig.

Altijd interessant, of je nou veel of weinig fietst
De fietsvalpreventietraining is erg populair en loopt snel vol. Daarom is dit alweer de vijfde (en laatste) training dit jaar. Nieuwegein fietst organiseert deze trainingen in opdracht van gemeente en provincie, samen met lokale fysiotherapeuten. De deelnemers geven de training een hoge waardering. Enkele reacties: ‘Zeer nuttig en met handige tips.’, ‘Ik twijfelde of dit wel interessant zou zijn met mijn fietservaring maar ben blij dat ik gegaan ben.’ ‘Gezellig, informatief en afwisselend.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk