Merwestein krijgt brug voor voetgangers en fietsers naar City

De wijk Merwestein is enkele jaren geleden vanuit het zogenaamde project Betere Buurten door de gemeente samen met bewoners verbeterd. Er is meer groen gekomen, er zijn sporttoestellen geplaatst en de speelplekken zijn vernieuwd. De volgende verbetering staat gepland. Dit keer is dat het aantrekkelijker maken van de omgeving van het viaduct over de Doorslag, onder de tramhalte. En het plaatsen van een brug voor voetgangers en fietsers vanuit Merwestein naar City, de binnenstad.

Samen geven we invulling
De gemeente Nieuwegein werkt het plan voor het gebied rondom het viaduct en de toekomstige brug de komende jaren uit. Hier nemen zij graag input vanuit bewoners in mee. Voor de korte termijn, wordt gekeken naar kleine aanpassingen in de openbare ruimte die het gebied leuker kunnen maken.

Hoe kan je meedoen?
Heb je wensen of ideeën voor dit deel van je buurt of de toekomstige brug over de Doorslag? Stuur dan een mail naar city@nieuwegein.nl en vermeld in het onderwerp Merwestein. In de mail zet je je naam en geef je aan dat je mee wilt denken over dit deel van de buurt en over de toekomstige brug. Lara Simons en Lotte Caljé nemen je namens de gemeente dan de komende tijd mee, bij het maken van plannen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk