Meldpunt vuurwerkoverlast weer open

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is, voor het zesde jaar achtereen, weer opengesteld. Via de website kunnen geluidsklachten, schade en andere overlast door vuurwerk worden gemeld.

Achter het meldpunt zitten diverse lokale GroenLinks-fracties, onder meer die van Amersfoort, Nieuwegein en de provinciale Utrechtse fractie. Vorig jaar kwamen er 48.000 meldingen binnen.

De initiatiefnemers zijn voor een verbod op consumentenvuurwerk en zien het liefst in elke gemeente een professionele vuurwerkshow. Ze verwijzen naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid die onlangs met de aanbeveling kwam om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen en naar artsenorganisaties en burgemeesters die het aan banden leggen van consumentenvuurwerk bepleiten.

Het meldpunt kreeg eerder te maken met valse meldingen en van DDoS-aanvallen, volgens initiatiefnemer en Rotterdams raadslid Arno BonteBonte van tegenstanders die proberen de betrouwbaarheid onderuit te halen. Daarom houdt een team van zo’n tien vrijwilligers naar zijn zeggen de website dag en nacht in de gaten. Nieuwe meldingen verschijnen pas op de kaart nadat nep- en spammeldingen eruit gefilterd zijn.

Al voor de officiële opening vandaag om 13.00 uur waren honderden klachten binnengekomen op het meldpunt. Utrecht stond één uur na opening bijvoorbeeld op vijftien klachten, Nieuwegein op zeven, Houten op één en Woerden op twee.

2 thoughts on “Meldpunt vuurwerkoverlast weer open

  1. Irma schotborgh

    Wat heb ik aan een meldpunt. Er wordt niets aan gedaan. We zijn vier jaar naar een vuurwerk vrij park geweest omdat onze honden vreselijk bang zijn. Dit park is niet meer te betalen. Ik had verwacht dat de gemeente hier echt iets aan zou doen. Helaas, in de wijk galecop gaat het weer los. Nu zitten de honden weer onder de pillen. Inmiddels ben ik na drie jaar ongeveer 4000 euro kwijt om vuurwerk voor mijn honden te vermijden. Ik ben er klaar mee. Weer bange honden en geen controle in de wijk . Bij wie moet ik zijn voor alle onkosten?

  2. Wat zinloos gisteren probeerde ik het meldpunt te bereiken dan wordt je doorverwezen naar de gemeente! Na een half uur in de wacht wordt je doorverwezen naar de politie? Het geknal gaat hier vrolijk verder wiersdijk e.o. waar kun je naast het meldpunt effectief melden dat je overlast ervaart van vuurwerk?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren