Meldpunt Onveilig Verkeer krijgt veel reacties

Het Meldpunt Onveilig Verkeer, een initiatief van 13 regionale omroepen hebben ruim twintigduizend reacties gekregen van gevaarlijke situaties op de weg. Nergens werden zoveel plaatsen gemeld als in Midden-Nederland. In onze regio deed RTV Utrecht mee met het onderzoek naar opvallende risicoplekken in het verkeer.

De meldingen variëren van wegen waar veel te hard wordt gereden tot slechte verlichting. Maar ook gevaarlijke kruisingen, onoverzichtelijke rotondes en verwarrende verkeersborden worden veelvuldig gemeld. Ook in Nieuwegein. In de provincie Utrecht zegt 29,2 procent van de inwoners zich weleens onveilig in het verkeer te voelen. Nog eens 8,6 procent zegt dat zelfs vaak mee te maken. 31,6 procent van de Nieuwegeiners geeft aan zich weleens onveilig te voelen in het verkeer. En dat aantal is vrij hoog.

Als we naar de meldingen van gevaarlijke situaties in Nieuwegein kijken dan blijkt dat bij het Meldpunt Onveilig Verkeer 75 meldingen zijn binnen gekomen voor onze stad. De meeste meldingen zijn gemaakt, en dat is niet geheel onverwacht, over de Noordstedeweg in de binnenstad van Nieuwegein. Hiermee is dit het gevaarlijkste punt van Nieuwegein. Een goede tweede is geworden de kruising van de Taludweg met de A.C. Verhoefweg en de Galecopperlaan. Deze kruising staat al jaren bekend als ‘hotspot.’ De Batauweg blijft voor fietser de meest gevaarlijke weg in Nieuwegein samen met de Noordstedeweg. Daarom staat deze weg op plek nummer drie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren