Meld vernieling bij gemeente

De afgelopen maanden is het kunstwerk Castor (de Bever) twee keer met grof geweld vernield. Dit kunstwerk van Alphons ter Avest, staat op de verbindingsdam in het verlengde van de Moerashoeve in de wijk Blokhoeve

Wethouder John van Engelen over deze vernieling: “Deze vernielingen raken ons diep. Kunst en cultuur horen onze stad te verrijken, niet te worden beschadigd.”

Castor (de Bever)

Het herstellen van de schade kost de samenleving veel geld, niet alleen voor dit kunstwerk, maar ook voor andere vernielingen in onze stad. Ziet u een vernieling? Meld het via www.nieuwegein.nl/mor of bel 14 030. Bij verdachte situaties bel 112.

Over het kunstwerk
De Arnhemse kunstenaar Alphons ter Avest heeft voor de verbindingsdam in Blokhoeve een grote houten bever ontworpen. Het beeld is ongeveer 4,5 meter hoog. Zijn staart rust op het water. De constructie is van accoyahout, een zeer duurzame houtsoort. Het lijf van Castor is uit driehoekige delen hout samengesteld en aan elkaar gelijmd. Deze delen zijn met een computerprogramma ontworpen.

Het beeld is aan de voor- en achterkant open. Je kunt van binnenuit op de staart stappen. Het dier kijkt met zijn voorkant de wijk in en wijst met de staart naar de A.C. Verhoefweg. De bever fungeert als een boegbeeld voor de wijk en valt door zijn helderbruine kleur op in het straatbeeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk