Meisje van 8 jaar ingezet bij winkeldiefstal

Agenten hielden op dinsdagochtend 22 november twee volwassenen en een meisje van acht jaar aan op verdenking van winkeldiefstal. Rond 11.10 uur bevonden een man en een vrouw zich met een klein meisje in een winkel aan de Passage. Zij kochten kleding en rekenden die af. Toen zij wegliepen, zagen zij kans een trui van een stelling te pakken en die in de tas van het meisje te stoppen. Vervolgens ging het alarm van het beveiligingspoortje af, toen zij de winkel verlieten. Een medewerker sprak hen aan, waarop de beide volwassenen direct verbaal agressief reageerden en in alle toonaarden ontkenden iets te hebben gestolen.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Zij hielden het drietal, een man en een vrouw beiden 29 jaar oud en een 8-jarig meisje allen uit Nieuwegein, aan. Zij hadden de gestolen trui inderdaad in hun tas zitten.

Bij onderzoek in het politiebureau bekende de 29-jarige man dat hij de trui had gestolen en in de tas van zijn 8-jarige dochtertje had gestopt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daar niet kon worden bewezen dat de vrouw bij de diefstal was betrokken, is er geen proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk